Wouter Berns

‘De wereld is al gek genoeg, je hoeft het alleen nog maar te schilderen.’

In de verhalende schilderijen van Wouter Berns wordt de kijker op subtiele wijze meegenomen naar een soms onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. De geschilderde waarheid ligt ergens in het midden.

Zijn onderwerpen haalt hij overal vandaan: uit literatuur, mythologie, wereldreligies, muziek en film. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen, hoe ze zich verhouden tot de wereld en tot elkaar, klinkt overal in zijn werk door. Door de manier waarop Berns zijn verhalen schildert, ontvangt hij veel opdrachten; een bedrijfsmissie, een portret of een herinnering verwerkt hij tot een karakteristiek, eigentijds schilderij.

Hij exposeert sinds 1991 in galeries en musea door heel Nederland en ook in het buitenland. Hij wisselt wonen en werken in Kampen af met werken en wonen in Noord-Frankrijk.

In 2012 verscheen bij AERIE uitgevers Bernsbroek, een kijkboek met meer dan 80 schilderijen.
In 2017 verscheen eveneens bij AERIE uitgevers Story Painter Wouter Berns, een luxe magazine over zijn verhalende schilderkunst.

Meer informatie over Wouter Berns kunt u vinden op: www.storypainter.nl en www.wouterberns.nlClick to enlarge image 072 wouter berns 2017cloud cover acryl op paneel24x30cm.jpg