Roxanne Monsanto

Cindy Lou Roxanne Monsanto is geboren in 1961. Het was vrij vroeg in haar leven al duidelijk wat zij moest doen. Schilderen.
In haar vroegste herinneringen was zij al beeldend bezig, ze wilde het liefst tekenen. Dat werd thuis gelukkig gestimuleerd.

Roxanne Monsanto blijft een grote aandrift tot creëren houden. Het is tevens een soort redding voor haar als mensenvrouw. Het liefst zou ze verdwijnen in de werkelijkheid die ze schept. In het maken van haar eigen wereld schuilt een groot verlangen naar de magie die zij in de dagelijkse realiteit mist. Ze verschuilt zich achter verf, houtskool, beelden, woorden, het maakt niet uit. Als ze er maar in weg kan dromen. Verf en zij begrijpen elkaar.

Van 2006 tot 2010 bezocht Monsanto de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Dat heeft haar technisch gevormd. Zij is er nog steeds niet achter of dit iets toegevoegd heeft of dat het een belemmering is geworden. Als docent is zij wel beter geworden.

Ze werkt het liefst met houtskool en acrylverf. Op dit moment werkt zij aan een aantal portretten in opdracht. Komende zomer, maakt ze haar tweede kinderboek af. In de expositie in museum Thijnhof vindt u een overzicht van 14 jaren fantasie. 23 schilderijen die haar innerlijke wereld verbeelden,

enjoy the trip…

Meer informatie over Roxanne Monsanto kunt u vinden op: www.roxart.nl

Op zondag 19 maart om 14:30 uur is een Meet & Greet met Roxanne Monsanto.