Randolph Algera

Randolph Algera (1964) is duidelijk beïnvloed door de laat 19e eeuw en de vroeg 20e. Dit komt voort uit zijn werk als restaurator van historisch beschilderde binnenruimtes uit die periode. Toch zoekt hij als kunstenaar steeds naar een moderne uitvoering.
Zijn stijl is een mix van impressionisme, realisme en fantasie. Hij speelt met perspectieven en de wetten van de klassieke kunst. Hij werkt in hoge mate vanuit zijn gevoel. Dat resulteert in sfeervolle schilderijen vol symboliek en mystiek, waarin de mens maar een kleine rol heeft in het grotere geheel. Zijn landschappen ontstaan vrijwel altijd uit de fantasie. Schetsen en foto’s ondersteunen Algera als hij werkt naar de natuur (model of voorwerpen). Hij schildert meestal met olieverf in een vereenvoudigd palet op linnen of paneel, met een plat penseel. Door transparant en in lagen te werken, creëert hij diepte.
Soms schildert hij samen met zijn partner en portret schilderes Gabriëlle Westra dit heeft geresulteerd in een aantal schilderijen waarbij ook de persoon een hoofdrol kreeg.
Randolph schildert al heel lang, maakte vele wandschilderingen en schilderijen; het meeste is verkocht. Hij is de eerste in Nederland, die èn Meester is in het Schildersambacht en zijn master op de klassieke academie afrondde
De vakman Algera draagt sinds 1992 de titel ‘meesterschilder’ in het ambacht. In 2013 won hij de Nationale Schildersvakprijs voor best gerestaureerde project in Nederland en tevens de 1e prijs voor restauratie en decoratie. Voor marmer- en houtimitaties won hij ook internationale prijzen.
De kunstenaar Algera studeerde o.a. aan de Florence Academy of Art (Italië) en behaalde in 2015 zijn master voor
klassieke schilderkunst aan de Klassieke Academie in Groningen. Hij won hierbij de Prix de Norvège.
Hij exposeert regelmatig in het buitenland (Parijs, Londen, Seattle, Lecce in 2016 St. Petersburg in 2017 New York)
Momenteel is hij ook gastdocent muurschilderingen aan de Klassieke Academie.
Zijn huidige exposities zijn te volgen op http://www.art-decor.nl/