Péta Vlieger

Péta Vlieger is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in 2014. Daarvoor studeerde zij in 1978 af in de klinische psychologie aan de Rijks Universiteit te Utrecht. Het thema waaraan zij werkt, heeft te maken met deze psychologie achtergrond.

Het thema van de expositie is ‘Identiteit’.

Wat is identiteit? Wat is een ik? Hebben dieren of bomen een ik? Waar houdt de identiteit van iemand op? Wat is de grens?
Interessante vragen die Péta Vlieger via haar werk vorm wil geven.

Ze maakt portretten van mensen en zoekt bij elk portret naar de eigenheid van de persoon die ze portretteert. Daarnaast maakt Péta Vlieger ook portretten van dieren – vaak vogels – en bomen. Ze zoekt naar het unieke van het dier of de boom en noemt deze schilderingen ook portretten. Ze verpersoonlijkt, maar vermenselijkt niet.

Vaak schildert ze in zwart en wit omdat kleur niet veel toe zou voegen en zelfs af zou kunnen leiden van wat ze wil laten zien. Als ze kleur toevoegt is dat om het zwart-wit te versterken. Naast haar vrije werk, schildert Péta Vlieger in opdracht, ook in kleur en geeft zij schilder-en tekencursussen in haar atelier in Grou.

Voor meer informatie: www.petavlieger.nl