Michael Stockfish

Michael Stockfish, muzikant, schrijver, tekenaar en schilder. Schildert en tekent momenteel voornamelijk figuratief en realistisch. Autodidact.

Van strip- en cartoontekenen gedurende de studententijd (90er jaren) toegewerkt naar figuratieve zwart-wit inkttekeningen (zwaartepunt 2003-2008). Cartoons gemaakt voor bedrijfsfolders en Het Kaasschaafcollectief. Illustraties en ontwerpen voor cd-hoesjes en flyers voor uitgaansavonden, eind jaren 90.

Vanaf 2005 meer en meer bezig met olieverf. Zowel realistische portretten als abstract werk op doek en paneel. Langzaam uitmondend in surrealistisch en abstraherend werk. De inspiratie komt vooral uit de natuur en de verwondering over de wonderlijke werkelijkheid.

Sinds enkele jaren tevens bezig met het tekenen van dieren, onder andere realistische weergaves van vogels en honden.

Naast het schilderen uitstapjes naar ruimtelijk werk waarbij beschilderd hout de basis vormt.

De onvermijdelijke richting is de realistische en dit is een utopie want de mens is niet in staat de ware werkelijkheid te bewijzen. Daartoe ontlenen kunstwerken hun bestaansrecht louter aan ons visuele vermogen en hun fictieve bestaan is bij deze dus gerechtvaardigd. Het waarnemen van kunst ervaren wij als een sprookje waar individuele interpretatie moeiteloos op losgelaten kan en mag worden. Dankzij onze misplaatste zelfoverschatting die leeft binnen onze dimensionele beperkingen bestempelen we deze wereld als fictief, omdat we de zogenaamde werkelijkheid om ons heen afbakenen met onbewezen doctrines en wetenschappelijkheden. Zo erkennen we indirect dat onze gedachtenwereld slechts subjectiviteit waarborgt.

Meer informatie over Michael Stockfish kunt u vinden op stockfish.exto.nl

Op zondag 4 maart om 14:30 uur is een Meet & Greet met Michael Stockfish.