Kirsten Krijthe

Kirsten Krijthe probeert in haar schilderijen en tekeningen verder te kijken dan het werkelijke plaatje.
Het gaat haar om het tot uiting brengen van sfeer en gevoel en niet perse tot het realiseren van een fotografisch realistisch portret. De beelden zijn opgebouwd uit dunne verflagen die transparant over elkaar worden aangebracht. Dit geeft een diepere gelaagdheid aan het beeld. De manier van schilderen doet eigenlijk vrij tekenachtig aan door het gebruik van kleine penselen, waarmee ze streepjes zet op het doek. Bijna als bij een kleurpotlood.

In haar tekeningen gebruikt zij echter nooit kleur, maar werkt ze uitsluitend met een zwarte tekenpen. Dit doet ze op een pointillistische manier. Door het zetten van kleine stipjes dichtbij elkaar of meer uit elkaar, ontstaat het beeld. Hierbij gaat ze graag op zoek naar structuur en diepte in har onderwerp. Meestal zijn dat dieren en de natuur. Soms hoort de mens daar ook bij. Al tekenend ontstaat er vaak ook een symboliek in haar werk, waardoor het meer wordt dan alleen een plaatje.

In haar werk speelt ze met beelden van mensen en dieren in een niet natuurlijke situatie. Hierdoor ontstaan enigszins surrealistische beelden met een dromerig, vertellend karakter. Recente voorbeelden hiervan zijn mijn onderwaterlandschappen en droomgezichten.

Kortom, realisme met een vleugje fantasie.

Meer informatie over Kirsten Krijthe kunt u vinden op: www.kirstenkrijthe.nl


Op zondag 28 mei om 14:30 uur is een Meet&Greet met Kirsten Krijthe.