Jan Min

Jan Min (1951), geboren in Velsen, tekent en schildert al vanaf zijn jeugd en pakte zijn passie hiervoor weer op nadat hij zijn medische loopbaan beëindigde rond 2000.

Na een vijf jaar durende opleiding aan de Gooise Academie, waar hij zich bekwaamde in diverse technieken veranderde zijn creatief bezig zijn. Aanvankelijk een fervent olieschilder, later echter na het volgen van enige masterclasses in watercolour van ’s werelds beste watercoloristen was hij geheel in de ban van dit prachtige medium en maakt hij de afgelopen 15 jaar alleen watercolours.

Hij is gedreven door zijn passie om atmosfeer en licht weer te geven in zijn omgeving, steden en maritieme onderwerpen.

Het gebruik van veel toonwaarden, schaduwpartijen en illusies zijn gekozen werktuigen om de schoonheid van de omgeving weer te geven, die nog eens door een gevoelige poezie wordt bekrachtigd. Dit alles geeft een emotionele verbinding tussen het onderwerp en de toeschouwer.

Sinds 2015 is Jan Min bestuurslid van IWS Holland, (International Watercolor Society), met als doel het promoten van de watercolour.

Hij heeft deelgenomen aan tal van internationale en nationale evenementen, welke resulteerden in het presenteren van vele werken wereldwijd. Tevens geeft hij veel workshops en lessen aan gemotiveerde studenten.

Dagelijks schildert hij met veel passie om deze techniek steeds weer verder te verbeteren.

Gezien zijn vele  exposities, zijn onderwijzende inspanningen en zijn grote kwaliteiten besloot het IWS World bestuur hem in april 2017 de prestigieuze titel “master watercolorist” te geven.

Recentelijk won een van zijn werken de Hahnemuhle kalender prijs.

2003-2008 Gooise Academie
2009-2017  Solo tentoonstellingen galerie Lily Zeligman, de Blauwe Meije, ‘Ibiza Harbour festival, kunstcentrum Alkmaar.
Vijf keer als vertegenwoordiging van IWS Holland in Fabriano en Urbino, Italië
Werken in India, Indonesie, Pakistan, Portugal, Bulgarije en Albanië
Tentoonstellingen in Canet de Mar, Spanje, Boston en Ashok Jain gallery New York. Sinds september 2017 verkoop via (ineternational) Carre d’artistes gallery
2015 nominatie voor schilderwerk van het jaar (Coda Museum)

Meer informatie over Jan Min kunt u vinden op www.watercolorsjanmin.com en op Facebook www.facebook.com/pages/Watercolors-Jan-Min/1545337465702898