JAC | Jacqueline de Vries

Over JAC, Jacqueline de Vries

Bussum, JAC laat zich het liefst inspireren door wat er achter ogen schuil gaat. Wat hebben ze gezien, wat roepen ze op? Er is niks in het lichaam dat zo zichtbaar liefde, verdriet, verbazing, humor, woede, pijn, ontroering, opwinding en verlangen uitdrukt als onze ogen.

Zij zoekt die ene blik, die haar raakt of die ze herkent. Die wil ze schilderen.

Haar schilderijen zijn te herkennen aan een sterk reliëf, waarmee ze letterlijk gelaagdheid aan haar doeken geeft. Dit, in combinatie met olieverf, geeft steeds weer een spannend resultaat.

Haar schilderstijl is over het algemeen realistisch. Soms schildert ze met het kleinste penseel zeer gedetailleerd, om vervolgens andere delen wat abstracter uit te werken. De combinatie van het werken met verschillende materialen, verfsoorten en altijd de finishing touch met olieverf leidt steeds tot een spannend en krachtig beeld.

Ze is inmiddels ruim 20 jaar beeldend kunstenares, in die jaren heeft ze haar techniek steeds verder verfijnd en haar werk ook toegepast in andere kunstvormen, zoals op leer, glas en paper-art; echte EYE-catchers.

Ze exposeert door het hele land, zoals in Amsterdam, ’t Gooi, Groningen, Rotterdam en natuurlijk haar eigen galerie annex atelier in het leukste straatje van Bussum, de Kapelstraat.

Meer informatie over JAC kunt u vinden op www.jacquelinedevries.nl

Op zondag 4 februari 2018 om 14:30 uur is een Meet & Greet met JAC.