Jaap Luteyn

Kunstschilder, tekenaar Jaap Luteyn werd in 1944 in Zeeland geboren. Hij was reeds op jeugdige leeftijd bezig met het maken van kunst. Hij maakt schilderijen en tekeningen in kleine hoeveelheden, gezien zijn perfectionistische aard. Vroeger maakte hij abstract en futuristisch werk ook vrij veel eenmalige glasdrukken (mono-types).

Zijn werken nu, zijn onder te brengen in Magisch realisme en Surrealisme. Hij kreeg zijn opleiding op de Grafische School in Utrecht in de jaren’ 60. In 1965 Kreeg hij een baan als tekenaar van fossielen bij Aardwetenschappen in Utrecht hij werkte hier 40 jaar.

In de jaren ’70 en ’80 volgde hij binnen de Universiteit in Utrecht opleidingen in fotografie. In 1977 werd hij toegelaten als werkend lid bij Genootschap Kunstliefde te Utrecht wat een grote erkenning was,ook de schilder J. Moesman was daarbij aangesloten. In 1983 deed hij daar vrijwillig afstand van, omdat hij dit moeilijk kon combineren met een baan.

Luteyn mag gerekend worden tot de Utrechtse school. Verder mag hij een pionier genoemd worden wat sommige technieken aangaat. Luteyn heeft ca. 16 exposities gehad in Nederland.

Meer informatie over Jaap Luteyn kunt u vinden op: jaapluteyn.exto.nl

Op zondag 7 mei om 14:30 uur is een Meet & Greet met Jaap Luteyn.