Inge Pegtel

Inge Pegtel, geboren te Leiden in 1954, sinds 1992 woonachtig in Coevorden.

Ongeveer 25 jaar geleden is Inge Pegtel begonnen met het schilderen van aquarellen, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging.

Als kind tekende zij al graag en ze was ook graag buiten. Urenlang speelde ze in de weilanden vlakbij haar ouderlijk huis in Meppel. Achteraf bezien groeide Inge Pegtel op in een bijzondere tijd: weidevogels kwamen nog overal voor en ze hoefde onze tuin maar uit te stappen en ze bevond zich tussen allerlei flora en fauna. Destijds was dat heel normaal, nu is er veel van verdwenen.

Haar interesse voor de natuur is dus al vroeg begonnen en nog steeds zoek ze veld en bos graag op, weer of geen weer. Toen ze ging schilderen was het dan ook een logische keuze om haar onderwerpen daar te zoeken. Schilderen is haar manier om de natuur te vereeuwigen.

Koeien waren en zijn nog steeds een geliefd onderwerp, vooral blaarkoppen spreken haar aan. In het Groninger land staan een aantal kuddes, waar ze geregeld inspiratie op doet. Ook vogels zijn een dankbaar onderwerp. En zelfs de niet zo aaibare soorten als wespen en slakken vinden hun weg naar haar doeken. Ieder dier heeft zo z’n charme en nut.

Na een aantal jaren aquarellen te hebben geschilderd, is Inge Pegtel lessen gaan volgen in acryl en olieverf. Door de jaren heen heeft ze veel met deze technieken geëxperimenteerd en ze zich eigen gemaakt.

Inge Pegtel werkt altijd realistisch en probeert het onderwerp met gevoel en levendigheid neer te zetten. Daarbij draait het vaak om kleine details en zich goed te verdiepen in het onderwerp. Ze werkt met vele dunne lagen verf, zo krijg je een mooie diepte in het schilderij.

In de loop der jaren diverse exposities gehad in ziekenhuizen, bibliotheken, bij dierenartsen en bijvoorbeeld het kerkje van Zweeloo. Af en toe werkt ze in opdracht. Dit betreft meestal een dierportret.

Meer informatie over Inge Pegtel kunt u vinden op www.ingepegtel.nl