Hermien Buytendijk

Hermien Buytendijk is geboren te Groningen in 1948. De sculpturen van Hermien Buytendijk verbeelden haar fantasie in keramiek. Dromen en woordspelingen worden in driedimensionale vorm met de hand opgebouwd. Voor haar geldt: “Niets is wat het lijkt”.  

Haar mens- en dier-figuren worden met lichte spot neergezet. Volgens Hermien is dit vooral zelfspot. Ze probeert de mensen neer te zetten in hun doen en laten met al hun gekkigheid en zwakheden. ”De beelden drukken vaak iets uit wat ik zelf ook doe”.

Met een gevoel voor het absurde overstijgen haar unica’s de werkelijkheid  maar komen heel  herkenbaar over en roepen op zijn minst een glimlach op. Ze zijn met de hand opgebouwd met steengoedklei of porselein en zijn hoog gebakken. De laatste jaren is er een serie grotere buitenbeelden ontstaan die van een dikkere laag glazuur voorzien zijn. De kleuren zijn die van de aarde met hier en daar een vleugje goud.

Het originele werk van Hermien wordt door een aantal vaste galeries in Nederland vertegenwoordigd en zijn regelmatig op Art Fairs te vinden.

Haar motto: “Niets is wat het lijkt” is ook de titel van haar meest recent verschenen boek.

Meer informatie kunt u vinden op: www.hermienbuytendijk.nl

Op zondag 14 mei om 14:30 uur is een Meet & Greet met Hermien Buytendijk.