Gerrerde-Maria Abelmann

Gerrerde-Maria Abelmann werd in Oostenrijk geboren, van Nederlandse ouders. Ze woonde, in haar jeugd op, verschillende plaatsen in Nederland (Delft, Geleen, Vlissingen, Rotterdam) en studeerde in 4 jaar succesvol af aan de kunstacademie van Rotterdam. Vervolgens vertrok ze (2 jaar later) naar het buitenland, o.a. Marokko, waar ze 13 jaar woonde en werkte.

Inmiddels is ze alweer geruime tijd in Eindhoven gesetteld. Ze reist en verblijft veel naar/in het buitenland. India en de Arabische wereld maar ook de oude culturen zoals de Middeleeuwse, Egyptische, Griekse en Assyrische hebben haar interesse.
Alle opgedane indrukken hebben een sterke invloed op haar werk, dat figuratief is met een surrealistische inslag.

Soms is de eerste opzet een landschapje maar uiteindelijk wordt het toch weer een figuur met een bepaald thema of gevoel. Haar thema’s zijn soms dieren, maar vooral de mens met zijn gevoelens van hoop en wanhoop, macht en onmacht, liefde en afkeer.

Ze gebruikt verschillende technieken:

  • Pentekeningen in O.I.inkt in zwart/wit of in kleur (aquarel of kleurpotlood)
  • Schilderijen in olieverf
  • Textielobjecten in applicatietechniek in natuurzijde opgewerkt met wol om de ”tekening” te benadrukken.

In de loop van de jaren heeft ze een uitgebreide collectie opgebouwd.

Gerrerde-Maria Abelmann exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is aangekocht voor vele collecties in binnen- en buitenland. Ze maakt ook werk in opdracht passend bij de bestemmingslocatie en in samenspraak met de opdrachtgever.

Op zondag 29 april om 14:30 uur is een Meet & Greet met Gerrerde Abelmann.