Fokko Rijkens

De vervreemdende werkelijkheid uitbeelden in schilderijen, zo kun je de kunst van Fokko Rijkens goed samenvatten.

In de schilderijen zijn situaties uit het dagelijks leven te zien, die door belichting, plaatsing of vergroting in een geheel ander perspectief worden geplaatst en daardoor een ander karakter krijgen.

Iedere twee jaar werkt hij vanuit vaste thema’s, zoals:  Dans, Gezegdes, De vier Jaargetijden, De Bijbel, Smartphone, etc.

Fokko studeerde in 1988 cum laude af als fijnschilder aan de Academie Minerva te Groningen bij de docenten: Matthijs Röling, Ger Siks en Wout Muller.

De contacten met kunstenaars van de Neue Leipziger Schule hebben veel invloed, dat is de laatste jaren meer en meer te zien in zijn werk, niet  alleen qua techniek maar ook qua thematiek, belichting en uitwerking.

Fokko Rijkens heeft ook aan de basis gestaan van diverse tentoonstellingen en manifestaties. Om dit verder uit te bouwen en te professionaliseren heeft hij de Stichting KC CONZEP opgericht. Van hieruit maakt hij zich er o.a. sterk voor Jonge net-afgestudeerde kunstenaars en wil hij de band tussen Europese kunstenaars en de Noordelijke Realisten verder te versterken.

Op de website www.fokkorijkens.nl is meer werk te zien en info te lezen.