Els Bleijenberg

Els Bleijenberg is in 1960 in Arnhem geboren en woont sinds 1982 in het westen van Nederland. Ze is autodidact en heeft enkele cursussen en workshops gevolgd op het gebied van keramiekafwerking.

Ze houdt van de natuur, maar haar dieren zul je er niet snel tegenkomen. Ze worden speels en met veel fantasie met de hand uit klei gevormd en gekleurd/geglazuurd. Elk werkstuk is uniek, wordt zorgvuldig afgewerkt, gesigneerd en krijgt een eigen, bijpassende naam.

Haar doel is om grappige, vrolijke, vertederende en vaak kleurrijke wezens van keramiek te maken die mensen beroeren en veel vreugde geven. Keramiek met een glimlach!

In haar jeugd tekende Els Bleijenberg veel (inderdaad, dieren), maar 2D beviel haar niet meer, ze wilde ruimtelijk werken. Aanvankelijk maakte ze haar creaties van polymeerklei, maar al snel ging ze over op gechamotteerde klei.

Voor de door haar bedachte en ontworpen creaties maakt ze gebruik van diverse opbouwtechnieken (manuele holopbouw-, massieve boetseer- en drukmaltechniek). Els gebruikt vooral witbakkende steengoedklei en voor de afwerking onder- en bovenglazuur.

Het werk wordt twee maal gestookt in een elektrische oven. De eerste stook is op 980°C. Daarna wordt het geglazuurd en afgebakken op steengoedtemperatuur 1245°C.

Haar werk wordt door een aantal galeries in Nederland vertegenwoordigd en is regelmatig op keramiek-/kunstmarkten en kunstroutes te vinden.

Haar werk is bekend in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Oekraïne, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika in particulier bezit.

Meer informatie kunt u vinden op: www.uniekkeramiek.nl


Op zondag 6 augustus om 14:30 uur is een Meet & Greet met Els Bleijenberg.