Anita Welberg – Klein Heerenbrink

Anita Welberg – Klein Heerenbrink is een creatieve vrouw. Een beeldend kunstenaar, geboren en getogen in Hengelo en wonend in Borne. Zij wil met deze expositie haar werk laten zien, die ze met veel passie heeft gemaakt. Haar werk is zeer verscheidend en hierdoor eigenlijk niet in een hokje te plaatsen. Anita laat zich leiden door haar eigen ik en door het leven. Zoals o.a. emotie en natuur, veelal de kern van kunst. Ze maakt iets vanuit haarzelf en hoopt dat ander er ook van kan genieten en erover praten, dan is ze zoals zij zelf zegt, blij en tevreden.

Glas, hout, steen en andere materialen, zowel oud als nieuw die op haar pad komen kunnen een aanleiding zijn voor andere ontwerpen. Glas is voor Anita Welberg – Klein Heerenbrink een spannend materiaal dat zij graag gebruikt. Het is schitterend eigenzinnig, moeilijk naar eigen hand te zetten en zeer breekbaar. Het werken met eigengemaakte mallen is een toevoeging, waardoor zij met eigen ideeën uiting kan geven aan haar creativiteit en het laten zien hiervan.

Anita Welberg – Klein Heerenbrink maakt ook as-relieken in overleg met de opdrachtgever. Het zijn mooie opdrachten, bij de laatste opdracht heeft de opdrachtgeefster zelf de as van de overledene toegevoegd. Een emotioneel moment.

Technieken die zij gebruikt: Fusen, plumpen, pate du verre en brandschilderen zijn technieken die door haar gebruikt worden om het glas vorm te geven en steen wordt ruw gebruikt of bewerkt.

 

Meer informatie over Anita Welberg – Klein Heerenbrink is te vinden op www.anitaschitterendglas.exto.nl


Op zondag 29 april om 15:30 uur is een Meet & Greet met Anita Welberg – Klein Heerenbrink.