Cultuur

Thijnhof CultUurtjes

Naast de exposities en Meet and Greets gaat Museum Thijnhof een aantal culturele activiteiten organiseren.
Deze ‘Thijnhof CultUurtjes’ vinden steeds plaats op zondagen vanaf 11.00 uur.

Wilt u vooraf een plaats reserveren dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier of cultuurtje@thijnhof.nl o.v.v. Aanmelding CultUurtje Museum Thijnhof, uw naam, welke voorstelling u wenst bij te wonen en het aantal kaarten dat u wenst te reserveren.


Blues2 | Zondag 24 september

De twee muziekvrienden Jans en Wim hebben elkaar al jaren geleden ontmoet en spelen sinds 2016 samen als duo onder de naam BLUES2. Ze bespelen saxofoon, dwarsfluit, gitaar, mondharmonica en gebruiken daarbij ook zang. Deze verrassende akoestische combinatie staat garant voor een enthousiaste performance van mooie songs.

Gespeeld wordt onder andere muziek van The Beatles, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Cuby & Blizzards, Animals, CCR, de Dijk, vele andere bekende klassiekers en een aantal eigen muzikale nummers.

Met een mix van herkenbare songs neemt BLUES2 het publiek mee op een boeiende muzikale reis.

Blues2


Jan Timmerman | zondag 29 oktober

Antonio Gaudí en het modernisme in Barcelona

De stad Barcelona beleefde eind 19e eeuw een grote economische bloei. De schatrijke bourgeoisie had veel geld over voor nieuwbouw in de nationale Catalaanse stijl, het Modernisme. De glorie van het middeleeuwse Barcelona, hoofdstad van het eertijds onafhankelijke Catalonië, leek te herleven in de Catalaanse Beweging.

Antonio Gaudí was de meest opvallende architect van die periode.  Hij leek zijn gebouwen met eigen handen te kneden en te modelleren, zoals de verbijsterende Sagrada Familia. Maar hij was niet de enige. Het Palau de la Musica van Domènech i Montaner werd gezien als het hoogtepunt van het Modernisme.

Daarnaast kende Barcelona de avant-garde kunstenaars.  Picasso studeerde er en kwam in de kring van het roemruchte artiestencafe “Els Quatre Gats”. De oudere Gaudí en de jonge Picasso in één stad. Spannende kunstgeschiedenis!

Lezing met dia’s door Jan Timmerman, Hollandse Academie.

Cultuur

 


Yvo van Marle | zondag 19 november

BEELDEN IN GEES, een gelukkig huwelijk tussen natuur en kunst

Onder de naam DeHullu is de Beeldentuin in Gees een begrip geworden bij kunstenaars,  kunstliefhebbers en tuinliefhebbers. Uit heel Nederland maar ook daarbuiten komen bezoekers naar Gees voor een middagje inspiratie en contemplatie, of voor gewoon een heerlijke wandeling in een prachtige omgeving. In 2011 heeft Yvo van Marle het bedrijf overgenomen van de familie De Hullu.

Zijn verhaal gaat over kunst en natuur, maar ook over het runnen van een bedrijf in moeilijke tijden. Waarbij de nadruk uiteindelijk toch zal blijken te liggen op de constatering dat kunst en natuur tot een heel gelukkig huwelijk in staat zijn.     

 


Inge Tibben | zondag 17 december

Na het succesvolle optreden van Inge Tibben in december 2016 is het voor Museum Thijnhof een genoegen om aan te kunnen kondigen dat zij opnieuw bereid is gevonden om op 17 december 2017 een geheel nieuw programma op te voeren.

In het programma zal ook dit jaar weer van een “vleugje Kerst” sprake zijn, maar het thema van het programma is “Power”. Dat hangt ook samen met het feit dat er in oktober twee CD’s van Inge van de pers zijn gekomen, een Engels-Nederlandstalige CD en bovendien een geheel Franstalige CD. Beide bevatten een zekere vorm van “Power”, dat wil zeggen een kracht die merkbaar kan zijn in hetzij tekst, muziek of zangstem van de artiest.

Inge zal niet alleen nummers van haar cd’s zingen, maar ook andere nummers waaruit zij kracht ervaart. Dit alles in vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. De bezoekers kunnen tijdens de pauze uit een door Inge samengestelde lijst een nummer uitzoeken dat ze graag zouden willen horen en waarbij ze misschien kunnen aangeven welke kracht in dit nummer door hen wordt ervaren. Dat betekent dat door middel van het publiek een gedeelte van het programma wordt ingevuld. Hierbij wordt de interactie tussen artiest en
publiek mogelijk gemaakt en dat kan de sfeer van dit zondagochtendconcert zeker verhogen!
Het belooft dus een zeer interessant en boeiend optreden te worden.

 


 De entree is voor bezoekers € 12.- per persoon, inclusief 1 consumptie. Voor vrienden en vrijwilligers van het museum bedraagt de entree € 6.- inclusief 1 consumptie.

Het museum is open vanaf 10.30 uur. Reservering is mogelijk via onderstaand formulier of cultuurtje@thijnhof.nl


U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

Velden met een * zijn verplicht